Порошенко: Росія буде вимушена прийняти рішення про миротворців ООН на Донбасі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Росія буде змушена погодитися на введення миротворців Організації Обʼєднаних Націй на Донбас, що допоможе відновити контроль над окупованою територією України. Миротворці будуть гарантами виконання Мінських домовленостей, заявив президент Петро Порошенко в інтервʼю «Прямому».

«І Росія вимушена буде прийняти рішення про миротворців ООН. Миротворці, які вичавлять окупаційні війська Росії з окупованої території, які роззброять незаконні збройні формування, які забезпечать виведення важкої техніки і артилерії з окупованої території, які забезпечать встановлення безпекових кондицій для початку політичного процесу, які повернуть український контроль над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону», — сказав Порошенко.

За його словами, після того, як буде сформований безпековий компонент, «ми почнемо політичний компонент — коли політичні партії України, відповідно до українського виборчого законодавства, зможуть провести вибори до місцевих органів влади і таким чином почати процес реінтеграції окупованих територій Донбасу».