Заступник голови фракції БПП Березенко подав у суд на Анатолія Гриценка. Вимагає спростувати заяви про «підкуп виборців» на користь Порошенка

Дата:

Заступник голови парламентської фракції БПП Сергій Березенко подав позов проти кандидата в президенти Анатолія Гриценка. Про це нардеп повідомив у своєму Facebook.

«Подав позов у суд на Анатолія Гриценка про захист честі і гідності. Вимагаю вибачень за відверту брехню і голослівні заяви, які, як і очікувалося, не мають жодних підстав», — написав Березенко.

Він додав, що вказав у позові символічну суму компенсації — одну гривню.

За словами Березенка, предметом позову стала заява Гриценка під час ток-шок «Право на владу» на телеканалі «1+1», яке вийшло в ефір 7 лютого. Нардеп уточнив, що в проміжку між 47-ю і 48-ю хвилиною Гриценко говорив про «обурення виборців спробами підкупу» та про «масштаби підкупу у штабі головного кандидата».

«Відповідач озвучив наступне: вони вирішили виділити два мільярди гривень на підкуп. Порошенко своїх не дасть. Це будуть наші з вами гроші», — додав Березенко.

  • 25 березня голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов повідомив, що президент Петро Порошенко подає до суду на телеканал «1+1». «Порошенко вирішив подати до суду на канал «1+1» за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в Президенти і Президента», — заявив Герасимов.
  • За даними останнього опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), за Порошенка готові проголосувати 17,1% опитаних. Тоді як за даними спільного опитування групи «Рейтинг» та Центру Разумкова за чинного президента готові віддати голос 16,2% і він поступається артистові Володимиру Зеленському та лідеру «Батьківщини» Юлії Тимошенко.