Болить рука, але настрій бадьорий: український моряк Сорока одужує після операції в Росії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Український військовий моряк Василь Сорока, якого поранили поблизу Керченської протоки в листопаді минулого року, відчуває болі в руці після операції.

Про це повідомив його адвокат Сергій Бадамшин.

За його словами, під час операції лікар виявив, що стан руки Сороки був гіршим, ніж він думав. Операція тривала близько трьох годин, але минула успішно. З руки українця вилучили вісім осколків.

«Сухожилля будуть гоїтися півроку-рік. Болі є, але є надія на одужання і відновлення функцій», — написав адвокат.

Сороку перевели назад до СІЗО одразу після операції. За словами Бадамшина, українець одужує: температури немає, настрій бадьорий.

«Антибіотики дають. Перевʼязки робили 18, 19, 20 березня, далі 1 раз у 3—4 дні. Шви знімати будуть 2 тижні в СІЗО. Гіпс (лангету) через 5—6 тижнів», — написав він.

  • Російські лікарі прооперували пораненого українського моряка Василя Сороку 9 березня.
  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені, зокрема і Василь Сорока.
  • У середині березня консулу України дозволили відвідати поранених українських моряків, яких росіяни захопили в Керченській протоці і зараз тримають у СІЗО «Лефортово».