«Контракти на транзит через Київ досі не підписані». Угорщина домовилася з Росією про постачання газу в 2020 році

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Угорщина домовилася з Росією про постачання газу у 2020 році, повідомляє прес-служба угорського уряду.

Таким чином Будапешт вирішив «перестрахуватися» на випадок, якщо Україна і Росія не продовжать контракт на транзит. «Питання енергетичної безпеки набуло геополітичного тону, враховуючи, що угода про транзит між Росією і Україною закінчиться в кінці цього року, і досі не підписано жодного нового контракту», — заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після зустрічі з главою «Газпрому» Олексієм Міллером.

За його словами, це означає, що «легко може виникнути ситуація, коли Росія більше не буде транспортувати газ на європейський континент через Україну». Крім того, Сійярто зазначив, що Угорщина зможе придбати частину природного газу через Австрію, як було цього року.

Активно будуть експлуатувати й підземні сховища. За словами глави МЗС Угорщини, країна має у своєму розпорядженні сховища газу на 6,3 млрд кубометрів. Він повідомив, що з «Газпромом» досягнута домовленість про те, що Угорщина купуватиме природний газ, який буде зберігатися в цих сховищах наступного року, і російська компанія поставить його необхідну кількість.