Boeing виграла контракт на $4 млрд для постачання літаків військовим США

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американська корпорація Boeing уклала контракт з Пентагоном на $4 млрд на постачання Військово-морським силам США 78 палубних винищувачів-бомбардувальників F/A-18. Про це повідомляє Reuters.

«Boeing отримала контракт на $4 млрд для закупівлі матеріалів з метою виробництва 78 літаків F/A-18 для ВМС США. Очікується, що роботи будуть завершені у квітні 2024 року», — йдеться в повідомленні.

Boeing F/A-18E/F Super Hornet («Супер Шершень») — американський палубний винищувач-бомбардувальник і штурмовик; глибока переробка винищувача F/A-18. Перший політ F/A-18E/F відбувся 29 листопада 1995 року. Серійне виробництво розпочалося у 1997-му.

У 1999 році F/A-18E/F поступив на озброєння американських ВМС, замінивши F-14 Tomcat. Американські F/A-18E/F брали участь в іракській та афганській війнах. Країна, яка експлуатує «Супер Шершні», — Австралія. У 2007 році вона замовила для своїх Військово-повітряних сил 24 F/A-18F.

За масою порожнього літака «Супер Шершень» приблизно на пʼять тонн легше за винищувач F-14 Tomcat, одночасно за характеристиками маси корисного навантаження і дальності польоту він наближається до F-14, хоча і не перевершує попередника.

  • Сенат США викликав керівників компанії Boeing,, щоб ті дали свідчення щодо падіння двох літаків 737 MAX — в Індонезії та Ефіопії. Дані «чорних скриньок» показали подібність катастроф, які відбулися протягом півроку і забрали життя сотні людей.