Їв траву, спав на камені. В Аргентині знайшли пʼятирічного хлопчика, який заблукав у пустелі та пройшов понад 20 кілометрів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

В Сан-Хуані (Аргентина) виписали з лікарні пʼятирічного Бенджаміна Санчеса, який під час сімейного пікніку загубився в пустелі Саладо за містом. Хлопчика шукали добу близько тисячі представників поліції, цивільної оборони та добровольців, пише ВВС.

Що трапилось?

Сімʼя Бенджаміна Санчеса виїхала в неділю на відпочинок за місто. Дитина спочатку відпочивала з батьками, згодом хлопчик загрався і відійшов від рідних, а потім і зовсім зник з поля зору. Мати кинулася на його пошуки, проте знайти сина вже не змогла.

Рятувальна операція тривала майже добу. Його шукали з мотоциклами та гелікоптером. Врешті-решт саме волонтери знайшли малого, коли він сидів під деревом. Дитину доправили до лікарні провінції Сан-Хуан. Медики констатували в нього легке зневоднення. Вже за добу хлопця виписали.

Бенджамін Санчес самотужки пройшов 21 кілометр і дивом не зіткнувся з дикими звірами. Рятувальники розповіли, що в районі, де загубилась дитина, дуже небезпечно, там часто зустрічаються пуми, скорпіони та змії, а також спостерігаються різкі перепади температури.

Хлопчик розповів, що пив воду зі струмка і їв траву, а спав на камені, який виявився «дуже твердим». «Це була найжахливіша ніч у моєму житті», — заявив Санчес репортерам.

Губернатор Сан-Хуана поділився історією у Twitter і подякував усім небайдужим, хто допомагав у пошуках хлопця.