WSJ: Колишній віце-президент США Байден вирішив взяти участь у виборах 2020 року

Автор:
Олена Мельник
Дата:
WSJ: Колишній віце-президент США Байден вирішив взяти участь у виборах 2020 року

Kelly Kline / Flickr

Колишній віце-президент США Джо Байден сказав на зустрічі зі своїми прихильниками 19 березня, що має намір балотуватися на посаду президента в 2020 році. Він також попросив їх допомогти зібрати кілька мільйонів доларів на передвиборну кампанію. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерело.

На зустрічі були присутні близько дюжини осіб. Байден стурбований, що він не зможе відразу зібрати гроші через онлайн-пожертвування, як це роблять деякі інші кандидати-демократи, в тому числі колишній член палати представників Бето ОʼРурк з Техасу і сенатор Берні Сандерс з Вермонта. Кожен з них отримав близько $6 млн протягом 24 годин після того, як вони оголосили про висунення на посаду глави держави.

WSJ зазначає, що Байден раніше говорив, що він близький до участі в гонці, але він ще не прийняв остаточне рішення. Люди з його оточення попереджають, що він може передумати. Прес-секретар колишнього віце-президента США відмовив у коментарі виданню.

За даними газети, команда Байдена шукає місце для своєї передвиборної штаб-квартири. Як одних з головних варіантів розглядається Філадельфія, розташована приблизно за 30 миль від будинку Байдена у Вілмінгтоні (штат Делавер). Джерело повідомило, що розташування штабу ще остаточно не визначено.

Джо Байден обіймав посаду віце-президента США при президентові Бараку Обамі протягом двох термінів. Раніше він претендував на посаду глави держави в кампаніях 1988 і 2008 років.

Філіп Левайн, колишній мер Майамі-Біч і один з найбільших демократів-фандрайзерів сказав, що він нещодавно не розмовляв з містером Байденом, але що «дуже ймовірно», що він підтримає містера Байдена, якщо він почне кампанію.

«Я думаю, що він був би чудовим кандидатом. Щоб перемогти на загальних виборах, у нас повинен бути досвідчений центрист. Прогресивісти виграють райони. Центристи виграють штати», — сказав Левайн.

  • Раніше колишня перша леді та екс-державний секретар Сполучених Штатів Гілларі Клінтон заявила, що не буде брати участь у виборах президента США в 2020 році. У 2016 році вона була головним конкурентом чинного глави держави Дональда Трампа, який балотувався від Республіканської партії.