Затриманий за підпал магазину Roshen у центрі Києва виявився членом радикальної екстремістської організації

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

53-річний чоловік, якого затримали за підпал магазину Roshen на Хрещатику, належить до радикальної екстремістської організації, яка планувала зірвати вибори. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

«Щодо особи затриманого за підозрою у вчиненні цього правопорушення: встановлено, що він — активний учасник численних вуличних акцій, які відбуваються у місті Києві, і є членом радикальної екстремістської організації, керівник якої затриманий СБУ і перебуває в СІЗО. Метою цієї організації була дестабілізація ситуації у столиці та зрив виборів», — зазначав очільник столичної поліції.

Крищенко додав, що затриманий може бути причетний до вчорашнього підпалу магазину Roshen в Оболонському районі Києва. Раніше у прес-службі повідомляли, що вони не повʼязують ці два підпали.

Поліція розпочала кримінальні провадження за фактом умисного знищення майна шляхом підпалу та за фактом хуліганства.

Українська правда пише про те, що палій належить до організації «Біла балаклава». Лідера цієї організації Євгена Моринця затримали 18 лютого за заклики до повалення влади. Він перебуває у СІЗО. Чоловік, затриманий за підпал Roshen, раніше пікетував слідчий ізолятор, вимагаючи звільнити Моринця.