Генпрокуратура викликала на допит Курченка. Відразу двома повістками

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура викликала на допит олігарха-втікача Сергія Курченка, повідомляється на сайті ГПУ.

Згідно з однією, Курченка викликають на допит до управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ на 22 і 26 березня як підозрюваного.

Мова йде про кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації); ч. 5 ст. 191 (привласнення майна); ч. 3 ст. 209 (легалізація злочинних доходів); ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво); ч. 3 ст. 212 (ухилення від податків).

Хто такий Сергій Курченко?

Український бізнесмен, олігарх, власник групи компаній СЄПЕК (Східно-Європейська паливно-енергетична компанія), екс-власник і президент футбольного клубу «Металіст» (Харків). Після Революції Гідності втік з України і перебуває в Москві.

За оцінками МВС, злочинні схеми ввезення на територію України і продажу нафтопродуктів групою компаній СЄПЕК завдали українському бюджету 7 млрд грн збитків. Проти Курченка відкрито кілька кримінальних справ, його майно та майно підприємств заарештовано. Як член оточення Януковича Курченко потрапив під санкції Європейського Союзу.

  • На початку березня суд у Греції звільнив росіянина Євгена Калініна, якого минулого тижня затримали там за запитом України. Калінін працював виконавчим директором компанії СЄПЕК українського бізнесмена Сергія Курченка
  • У листопаді минулого року прокуратура передала Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), два автомобілі Сергія Курченка.