Нападник «Шахтаря» Мораес отримав українське громадянство. Він може грати за збірну «жовто-синіх»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нападник «Шахтаря» Мораес отримав українське громадянство. Він може грати за збірну «жовто-синіх»

Гонтар Володимир / УНІАН

Нападник донецького футбольного клубу «Шахтар» Жуніор Мораес став громадянином України. Указ підписав президент Петро Порошенко, йдеться на офіційному сайті ФК.

Український паспорт дозволить спортсмену виступати за Національну збірну. 22 березня «жовто-сині» стартують у кваліфікації Євро-2020 виїзним поєдинком з португальцями в Лісабоні, а 25 березня зустрінуться з «Люксембургом».

Жуніор Мораес — 31-річний футболіст з Бразилії. Він починав карʼєру в бразильських клубах «Сантос», «Понте-Прета» і «Санту-Андре», потім грав у румунській «Глорії» та болгарському клубі ЦСКА. В Україні грає з літа 2012 року. Він провів по три сезони у донецькому «Металургу» і київському «Динамо». У червні 2018 року підписав контракт із «Шахтарем». Він кращий бомбардир поточного чемпіонату (16 мʼячів). Загалом в УПЛ він зіграв 138 матчів і забив 73 голи. У квітні нападнику виповниться 32 роки.

  • Чемпіонат Європи з футболу в 2020 році пройде в 12 містах: Лондоні, Баку, Мюнхені, Римі, Санкт-Петербурзі, Амстердамі, Більбао, Бухаресті, Будапешті, Копенгагені, Дубліні і Глазго. Відкриття — 12 червня в Римі, фінал — 12 липня в Лондоні.
  • Рада європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виплатить €371 млн призових учасникам Чемпіонату Європи з футболу-2020.