Одне з найбільших міст Мозамбіку зруйнував циклон «Ідай». Загалом від нього загинуло понад 150 людей у трьох країнах Африки

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Одне з найбільших міст Мозамбіку зруйнував циклон «Ідай». Загалом від нього загинуло понад 150 людей у трьох країнах Африки

CAROLINE HAGA / IFRC

Циклон «Ідай» майже вщент зруйнував одне з найбільших міст Мозамбіку — Бейру. Через сильну повінь постраждало майже 90% міста, повідомляє Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

«Майже все зруйновано. Лінії звʼязку, дороги... До деяких постраждалих громад неможливо дістатися», — сказав керівник рятівної команди організації в Бейрі Джеймі Ле Сьюер.

Наслідки повені в Бейрі.

CAROLINE HAGA / IFRC

«Ідай" спричинив сильні повені в африканських країнах Мозамбіку, Малаві та Зімбабве минулого тижня. За попередніми даними, від його наслідків загинули понад 150 людей. Понад 100 людей зникли безвісти у Зімбабве.

Люди чекали порятунку на деревах, оскільки будинки були затоплені та зруйновані. Операція з порятунку триває.

  • Щонайменше 10 осіб, серед них троє дітей, загинули внаслідок повені, спричиненої сильними зливами в Палермо. Про це повідомляє Agence France-Presse. За даними агентства, девʼять з 10 загиблих були членами однієї родини. Їхні тіла виявили в будинку на березі річки в комуні Кастельдачча. Поліцейські шукають ще двох людей.
  • Італійське місто Венеція пішло під воду на 77%. Припливи та штормовий вітер викликали найсильнішу за останні 10 років повінь.
  • У 2018 році внаслідок стихійних лих у світі загинули 10 733 людини. Усього від природних катаклізмів постраждали 61,7 млн осіб.