Протести «жовтих жилетів» у Парижі: спалено та пограбовано 80 магазинів, затримано 220 осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Внаслідок протестів «жовтих жилетів» та анархістів на Єлисейських полях у Парижі було спалено та пограбовано близько 80 магазинів і офісів. Поліція затримала 220 учасників протесту.

Як повідомляє Le Figaro, премʼєр-міністр Франції Едуард Філіп заявив, що поліція і влада не змогли організувати достатні заходи безпеки, щоб запобігти мародерству.

Акції супроводжувалися сутичками з поліцією. Особливо сильні зіткнення відбувалися біля підніжжя Тріумфальної арки. Там поліція застосувала сльозогінний газ, шумові гранати та водомети.

Повідомляється, що за підпалами та погромами магазинів стоять анархісти з групи «Чорний блок». Представники «жовтих жилетів» також звинуватили анархістів у підпалах і заявили, що вони дискредитують демонстрації. Організатори мітингу закликали міністра внутрішніх справ Крістофа Кастанера піти у відставку через його «нездатність приборкати анархістів».

Активісти «Чорного блоку» підпалили пивний ресторан Fouquet та магазин сумок Longchamp. Були знищені магазини одягу Hugo Boss, Lacoste та Celіo. Серед десятків постраждалих закладів був один банк, кілька газетних кіосків та кондитерська.