Порошенка звинуватили в прихованій агітації через брошури з «перспективним планом розвитку»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президента України Петра Порошенка звинуватили в прихованій агітації через брошури з «перспективним планом розвитку», які розповсюджували в Білій Церкві, Вінницькій області, Рівненській області та на Закарпатті. Про це повідомляє «ОПОРА».

Так, в листі є карта міста з «перспективним планом розвитку», на якій зображені обʼєкти, які будуть фінансуватися в 2019—2021 роках. Також на продукції зображений міський голова Геннадій Дикий і кандидат у президенти України Петро Порошенко.

При цьому на конвертах є написи «Рада регіонального розвитку» і «Президент України Петро Порошенко».

«Враховуючи, що головою Ради регіонального розвитку є діючий Президент України Петро Порошенко, який одночасно є кандидатом на пост глави держави, масове поширення вищевказаних матеріалів під час виборчої кампанії і в період, коли кандидати активно ведуть агітаційну діяльність, вимагає того, щоб влада більш відкрито і доступно пояснювала громадянам, для чого ці матеріали поширюються, які джерела фінансування цих матеріалів і хто, власне, їх поширює», — зазначив координатор спостереження громадської мережі «ОПОРА» на виборах у Київській області Олексій Репік.

Владимир Полочанинов / Facebook

  • Міністерство внутрішніх справ перевіряє інформацію про злам інформаційної системи Центральної виборчої комісії «Вибори-2019».
  • Правоохоронці відкрили 142 кримінальних провадження, які прямо та опосередковано повʼязані з порушенням виборчих прав. З них 48 стосуються підкупу виборців.