Колишній командир «ПВК Вагнера»: Поширюються чутки про створення нової компанії в РФ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Один з колишніх командирів російської «Приватної військової компанії Вагнера» розповів, що вже чотири роки ходять чутки про створення нової громадської організації, яку очолить або Головне управління Генштабу, або ФСБ. Про це він розповів під час зустрічі з кореспондентом «Радіо Свобода».

Так, у Міноборони Росії зробили відповідну спробу ще навесні 2015 року, зібравши 200 чоловік на хуторі Молькіно в Краснодарському краї. Це була точка збору «вагнерівців».

«Люди пройшли серйозну підготовку, з кожним протягом півроку займалися за індивідуальною програмою. Починаючи з фізпідготовки і закінчуючи складними моментами — арт-коригуванням вогню, авіакоригуванням вогню...», — зазначив екс-командир найманців.

Також він уточнив, що фінунсувався захід бізнесменами-нафтовиками зі Свердловської області, які «грошей не шкодували».

«У мене група була екіпірована «від» і «до». На кожного бійця на форму витрачалося по 450 тис. Купувалися комплекти мультикамовської форми, мотоцикли, квадроцикли, машини», — підкреслив він.

У той же час чоловік уточнив, що восени того ж року новостворену ПВК несподівано розформували.

«Це сталося в один день: нас зібрали і сказали: всім спасибі, всі вільні. Після цього частина бійців повернулася додому, а частина провела зиму в Ростові-на-Дону, після чого їх відправили в «бананові республіки», — сказав екс-командир «вагнерівців».