Вночі: померла 50-та жертва стрілка з Нової Зеландії, Дональд Трамп вперше використав право вето, а Boeing випустить оновлення для 737 MAX

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Кількість жертв стрільця з Нової Зеландії зросла до 50 осіб

У лікарні помер підданий Саудівської Аравії, який постраждав під час стрілянини в мечетях у Новій Зеландії. Про це повідомив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Ібрахім аль-Асаф, передає агентство SPA.

«Одна людина проходить лікування, а інша перейшла на милість Аллаха у пʼятницю ввечері», — зазначив він.

Boeing випустить програмне забезпечення для 737 MAX через 10 днів

Компанія Boeing Co почала роботу над оновленням програмного забезпечення для найбільш продаваної моделі літаків 737 MAX. Особливу увагу розробники нададуть протистопорній системі та дисплеям пілотів, передає Reuters.

За словами керівництва компанії, між траєкторіями польотів літаків, що впали в Ефіопії та Індонезії, виявили певні подібності, які вказували на необхідність оновлення.

Роботу над оновленням планують закінчити протягом тижня або 10 днів.

У Києві закривають на реконструкцію Шулявський міст

У суботу, 16 березня, у Києві закривається на реконструкцію Шулявський міст, у звʼязку з чим були змінені схеми проїзду громадського транспорту, передає прес-служба КМДА.

«Демонтажні роботи почнуться вже 17 березня. Спочатку буде виконуватися знімання контактної мережі, опор освітлення, карнизних блоків, консолей тротуарів і розбір асфальтобетонного покриття», — йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що завершити роботи з будівництва нового шляхопроводу планується до кінця 2019 року.

В Ірані стався викид газоподібного хлору. Від задухи постраждали 90 осіб

У місті Ель-Кут провінції Васіт стався витік газоподібного хлору на місцевій водоочисній станції, через що від ядухи постраждали близько 90 осіб, передає Xinhua.

На даний момент невідомо, чи є інцидент спланованим саботажем або ж аварією. За словами представника міністерства охорони здоровʼя Сайфа Аль-Бадра, у постраждалих виявили ядуху середнього та легкого ступеня.

CNN: Трамп вперше застосував право вето через будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Президент Сполучених Штатів вперше з моменту вступу на посаду глави держави використовував право накладання вето. Саме так він вирішив боротися з рішенням Конгресу США, який ухвалив резолюцію щодо заборони введення в країні військового положення. Про це повідомляє CNN.

«Я збираюся накласти вето на прийняту резолюцію... яка відкриє кордони для зростання злочинності, наркотиків та торгівлі людьми в нашій країн», — зазначив він у Овальному кабінеті, в оточенні прикордонників і міністра юстиції Вільяма Барра.