Розкрадання в оборонній сфері: Рогоза визнав, що возив контрабанду з Росії, та назвав себе «патріотом»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Один з фігурантів журналістського розслідування Bihus.info про розкрадання і корупцію в оборонній сфері Андрій Рогоза відповів на звинувачення на свою адресу і заявив, що він як «патріот» робив усе для «блага» української армії, а журналіст Денис Бігус своїм розслідуванням «підірвав» обороноздатність країни.

Про це він написав у своєму Facebook.

Рогоза написав, що ніколи не мав взаєминн з сином колишнього першого заступника секретаря РНБО Ігорем Гладковским.

«Я тобі заявляю, 80% листування, яке ти так смачно прибрехав і публікував — його не існує. Я ніколи не мав стосунків з Гладковським!» — заявив він.

Рогоза визнав, що возив контрабандою деталі з Росії. «Я думаю, тобі як нікому відомо, що багато запчастин ідуть звідти. Ти усвідомлював, коли брехав, що ти реально підірвеш процеси ремонтів усіх танкових заводів? Які сьогодні не мають і не зможуть виробляти, що власне реально вже знищує нашу оборонну здатність!», — пояснив він, додавши, що через розслідування в Росії затримали перевізників запчастин.

«На території РФ затримали перевізників два тижні тому, які возять нам запчастини, закрили трьох людей і їм світить від 10 до 20 років суворого режиму. Завдяки тобі перекрито все, запчастини дістати неможливо [...]. Тепер більшість техніки реально не зможуть ремонтувати», — написав Рогоза.