До суду передали майже 90 справ проти депутатів Криму за держзраду

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Прокуратура направила до суду 87 обвинувальних актів проти кримських депутатів, які сприяли анексії Росією українського півострова. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Дії політиків прокуратура Криму кваліфікувала як державну зраду.

«За результатами досудового розслідування скеровано до суду 21 обвинувальний акт щодо депутатів Севастопольської міської ради і 66 обвинувальних актів щодо депутатів Верховної Ради АР Крим», — йдеться в повідомленні.

Одного з депутатів Криму, Василя Ганиша, у листопаді 2018 року суд визнав винним у державній зраді та засудив до 12 років позбавлення волі.

  • У лютому-березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим і розвʼязала збройний конфлікт на Донбасі. Російську владу на півострові не визнає ні Україна, ні міжнародні організації, зокрема Генеральна асамблея ООН, ПАРЄ, ОБСЄ. Вона також суперечить рішенню Венеційської комісії, натомість Кремль трактує анексію як «повернення Криму до Росії».
  • 12 березня 2019 року Палата представників США схвалила проект закону, який забороняє американському урядові визнавати анексію Криму.