Негода в Україні: сильний вітер знеструмив 47 населених пунктів і заблокував трасу на Буковині

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україні через сильний вітер без електрики залишилося 47 населених пунктів у пʼяти областях, була заблокована міжнародна траса, а також загинула дитина, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

За даними рятувальників, у Львівській області знеструмлено 19 населених пунктів, у Київській — 12, у Житомирській — також 12, у Луганській три і Чернівецькій один.

У Чернівецькій області поблизу пункту пропуску «Порубне» на трасу впали дроти. Рух на міжнародній трасі тимчасово перекрито. Обʼїхати ділянку дороги на кордоні з Румунією поки неможливо.

В Одеській області вітер повалив дерева, в результаті чого були заблоковані дороги місцевого значення, зруйнована частина стіни житлового будинку та травмована одна людина.

У Тернопільській області через порив вітру впала металева водонапірна башта, а у Вінниці внаслідок падіння частини дерева загинула 11-річна дитина.

Всього через негоду постраждали понад 75 будівель у пʼяти областях.

Раніше від стихії постраждали Закарпатська, Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська область. Складні погодні умови залишаються і в Карпатах. Рятувальники просять громадян утриматися від походів у гори.

Комунальники спільно з працівниками ДСНС продовжують ліквідацію наслідків стихії.

У ДСНС нагадали, що 11 березня в Україні очікують пориви вітру швидкістю 15—20 м/с, а в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській областях швидкістю 29—34 м/сек. На високогірʼї Карпат уночі значний сніг.