У США успішно випробували двигун україно-американської ракети Firefly Alpha

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В американському штаті Техас у місті Бріггс пройшли успішні випробування двигуна україно-американської ракети Firefly Alpha. Про це повідомляє Укрінформ.

Вогневий пуск двигуна першого ступеня тривав близько 60 секунд. Він відбувався на горизонтальному майданчику для аналізу і збору даних параметрів роботи двигуна.

За словами гендиректора Firefly Aerospace Тома Маркʼюзіка, на першому ступені ракети Firefly Alpha буде встановлено три таких двигуни.

Приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace спільно з українською компанією, яка в Центрі досліджень і розробки в Дніпрі виготовляє частину обладнання, планує запустити ракету в грудні 2019 року. Ракета-носій Alpha буде здатна вивести на навколоземну орбіту до тонни корисного вантажу. Перший запуск заплановано з військово-повітряної бази Ванденберг у штаті Каліфорнія (США).

Компанія планує з 2021 року запускати дві ракети на місяць. Також у планах є розробка важкої ракети Beta, яка, можливо, буде складатися з трьох скомпонованих разом ракет Alpha.