Верховний суд не побачив агітації в робочих поїздках Порошенка та відхилив апеляцію Гриценка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Верховний суд 10 березня відмовився визнати незаконною передвиборчою агітацією Петра Порошенка фото- та відеоматеріали про його робочі поїздки, розміщені на офіційному сайті глави держави. Цим рішенням суд залишив у силі ухвалу Шостого апеляційного адміністративного суду, який відмовив у задоволені позову лідера партії «Громадянська позиція», кандидата в президенти Анатолія Гриценка.

Про це повідомив представник політика в Центрвиборчкомі і його адвокат Руслан Чорнолуцький, передає «Інтерфакс-Україна» .

У мотивувальній частині свого рішення Верховний суд вказав на те, що доводи апелянта не підтверджуються належними, достатніми і допустимими доказами. Також суд звернув увагу, що в позові Гриценка і його апеляційній скарзі він не стверджує, що ті, хто розміщував відповідні матеріали на сайті президента, хотіли спонукати виборців голосувати або не голосувати за кандидата Петра Порошенка.

Адвокат Чорнолуцький вважає таке рішення несправедливим, а «судова система ще раз доводить, що вона реформована виключно на користь вертикалі діючої влади».

  • 6 березня суд першої інстанції відмовив кандидату в президенти Анатолію Гриценку у задоволенні позову проти Петра Порошенка. У ньому він просив визнати передвиборчою агітацією розміщення на сайті президента відеозапису під назвою «Глава держави: Є факти – в тюрму. Немає фактів, тоді припиніть розхитувати ситуацію» з робочої поїздки Порошенка 1 березня в Донецьку область і фоторепортаж про цю ж поїздку.
  • 7 березня Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні аналогічного позову Гриценка, який стосувався робочої поїздки Порошенка в Одеську область.
  • Гриценко просив суд зобовʼязати Порошенка оплатити ці факти як агітацію з його виборчого фонду та утриматися від використання для цих цілей бюджетних коштів.