«Твориться історія». Український біатлоніст Підручний завоював золоту медаль на Чемпіонаті світу

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Український біатлоніст Дмитро Підручний завоював золоту медаль на Чемпіонаті світу в шведському місті Естерсунд. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України в Facebook.

«На наших очах твориться історія. Український біатлоніст Дмитро Підручний на першому щаблі пʼєдесталу на чемпіонаті світу в Естерсунді», — йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, що Підручний став першим українським біатлоністом-чоловіком, який виграв чемпіонат світу. Він стартував четвертим і вже на першому вогневому рубежі допустив два промахи. Проте не здався і в підсумку переміг.

Facebook / НОК України та олімпійська команда

«Стартувавши з четвертої позиції з 17-секундним відставанням від переможця спринту Йоханнеса Бе з Норвегії, наш спортсмен допустив два промахи на першому вогневому рубежі. Однак не склав руки і продовжив боротися. А далі помилялися вже суперники. Дмитро першим пішов на заключне коло дистанції й не дозволив себе наздогнати Йоханнесу Бе та іншим переслідувачам. На фініші його перевага над грізним норвежцем склала 8,3 секунди. Зазначимо, що це перше «золото» чемпіонату світу в історії нашого чоловічого біатлону», — підкреслено в повідомленні.

  • Японська тенісистка і перша ракетка світу Наомі Осака стала моделлю для ляльки Барбі. Іграшка була створена в межах проекту з просування жінок, які змогли б стати прикладом для нового покоління.