Луценко: Співробітники НАБУ, ДФС і СБУ причетні до корупційного скандалу в «Укроборонпромі»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що до скандалу в «Укроборонпромі» причетні співробітники НАБУ, ДФС і СБУ. Вони видавали довідки про фіктивність компаній, які брали участь у конкурсі з постачання запчастин на бронетанкові заводи державного концерну, передає «Цензор.нет».

«Корупційна схема така. Та ж «Оптимумспецдеталь», ми це бачимо з документів, пропонує одному з бронетанкових заводів свої запчастини. За найменшою ціною, але, тим не менш, виграє інша фірма. Як це відбувається? Служба безпеки заводу, яка, швидше за все, лобіює іншу фірму, говорить: «Є довідка з ДФС у нас, що ви, «Оптимумспецдеталь», маєте справу з ризиковими конвертаційними структурами», — зазначив він.

Після того, як компанії вдавалося довести помилковість довідки з ДФС, їй предʼявляли новий фіктивний документ. На цей раз від іншого силового відомства, стверджує Луценко.

«Потім зʼявляється довідка, що «Оптимумспецдеталь» фіктивна, але вже від СБУ. І вони знову злітають з конкурсу щодо бронетанкового заводу. Тоді вони отримують через знайомих нову довідку, що фірма не фіктивна, а то була помилка. Але вони знову не допущені на конкурс. На цей раз проти них зʼявляється нова довідка про фіктивність, тепер вже від НАБУ», — підкреслив він.

Луценко уточнив, що після цього керівник «Оптимумспецдеталь» Андрій Рогоза звернувся до «секретного агента НАБУ» Євгена Шевченка, який допомагає компанії «вирішити» питання з антикорупційним органом.