Вночі: Трамп відреагував на вирок Манафорту, Femen провели мітинг в Німеччині, а Росія озвучила нові погрози на адресу США

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: Трамп відреагував на вирок Манафорту, Femen провели мітинг в Німеччині, а Росія озвучила нові погрози на адресу США

Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Актор у США замовив на себе замах. Сподівався привернути увагу

Журі присяжних у Чикаго визнало справедливими висунуті місцевою владою звинувачення акторові телесеріалу «Імперія» Джуссі Смоллетту. За інформацією поліцейських, наприкінці січня актор інсценував напад на самого себе.

Двоє чоловіків почали викрикувати расистські образи на його адресу, побили чоловіка, накинули мотузку на шию і облили відбілювачем. Правоохоронці стверджують, що актор сам заплатив чоловікам в розрахунку на те, що інцидент приверне до нього увагу громадськості і дозволить отримати фінансову вигоду.

CNN: Росія загрожує США ракетами, маючи обмежений оборонний бюджет

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що у разі ініціації Сполученими Штатами нової «Карибської кризи» ,Москва буде готова. За його словами, арсенал країни постійно збільшується і нібито зʼявилася можливість доставити гіперзвукові ракети аж до узбережжя США.

У той же час Росія разом з Кореєю та Іраном входить до списку противників США, які мають обмежені оборонні бюджети і намагаються нейтралізувати домінуюче становище країни.

Трамп назвав термін Манафорту «полюванням на відьом»

Президент США Дональд Трамп прокоментував вирок федерального суду політтехнологу Полу Манафорту. За його словами, рішення Феміди свідчить про відсутність будь-яких звʼязків нинішнього президента США з урядом Російської Федерації.

«І суддя, і адвокат у справі Пола Манафорта голосно і для всього світу постановив, щоб почули всі, що не було ніякої змови з Росією. Але полювання на відьом триває», — зазначив він.

Глава ВПС США Хізер Вілсон анонсувала відставку

Міністр Військово-повітряних сил США Хізер Вілсон, яку вважали основним кандидатом на посаду міністра оборони замість в. о. міністра Патріка Шанахана, заявила про відставку. У планах жінки — повернутися до академічної діяльності: на Вілсон чекає пост президента Техаського університету в Ель-Пасо.

Також жінка повідомила, що вже поінформувала про рішення президента США Дональда Трампа.

Оголені активістки Femen зруйнували паркан на вулиці червоних ліхтарів у Німеччині

Оголені активістки Femen в Міжнародний жіночий день зруйнували захисний паркан на вулиці червоних ліхтарів в Гамбурзі, виступаючи проти сексуальної експлуатації жінок. Як пізніше уточнили в організації, вони хотіли «засудити сексуальну експлуатацію жінок, торгівлю людьми і сексуальне насильство, яке ховається за воротами та дверима секс-індустрії».