Австрійському журналістові заборонили вʼїзд до України. МЗС Австрії назвало це цензурою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України на рік заборонила вʼїзд в Україну керівнику українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу, пише у Facebook нардеп Ольга Червакова.

За її даними, Вершютц протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Росії, чим порушив українське законодавство.

Крім того, Червакова зазначила, що журналіст від початку збройного конфлікту в Криму та на Донбасі висвітлював події в Україні, «широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від “Раша тудей”», які дискредитують Збройні сил України та заперечують агресію Росії.

Міністерство закордонних справ Австрії розкритикувало такий крок української влади. «Заборона вʼїзду кореспондентові ORF Крістіану Вершютцу в Україну є актом цензури, що є неприйнятним у Європі. Ми засуджуємо цей підхід, цілком несумісний з європейськими фундаментальними цінностями, і закликаємо до негайного скасування заборони» — написала у Twitter міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.