Прослуховування офісу Зеленського: МВС спростувало заяву СБУ щодо попередження про спецоперацію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство внутрішніх справ спростувало заяву Служби безпеки України, яка нібито попереджала відомство про проведення спецоперації неподалік офісу кандидата у президенти, артиста Володимира Зеленського, пише прес-служба МВС.

«Для нас велика несподіванка дізнатися із офіційної заяви СБУ про те, що спецслужба буцімто заздалегідь повідомляла МВС про здійснення таємних оперативних заходів. Адже, відповідно до законодавства, про це мають право знати лише дотичні особи зі спеціальним допуском», — підкреслили в МВС.

У міністерстві додали, що не мають «штатних посад чаклунів, мольфарів та екстрасенсів», які б завчасно повідомляли поліціянтів про негласні дії працівників СБУ.

МВС порекомендувала СБУ перевірити якість виконання своїми працівниками оперативних завдань, «аби у майбутньому не допустити виявлення та фіксації таких робіт звичайними охоронцями чи іншими уважними спостерігачами просто з вікон сусідньої будівлі». «Адже це може бути прямою загрозою національній безпеці держави, захист якої, відповідно до закону, забезпечує Служба безпеки України», — підкреслили в МВС.

  • 6 березня Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за заявою СБУ проти МВС через «витік інформації з обмеженим доступом, який завдав шкоди національним інтересам держави».
  • 4 березня поліція виявила техніку для прослуховування біля офісу Володимира Зеленського. Коли правоохоронці прибули на місце події, до них звернувся охоронець Зеленського, який розповів, що на даху житлового будинку невідомі особи встановлювали підозрілі предмети. Поліція не уточнила, що саме виявила біля офісу Зеленського, проте міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що це були елементи техніки для прослуховування.