Гройсман: Контракт з керівництвом «Нафтогазу» не продовжили через деталі чинної угоди

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Контракт з керівниками НАК «Нафтогаз України» не продовжили через завищені зарплати та відсутність завдань. Про це заявив премʼєр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Укрінформ.

Премʼєр зазначив, що чинний контракт передбачає низку умов, які не влаштовують ані суспільство, ані уряд. «У цьому контракті передбачена можливість виплати заробітної плати менеджменту в 3—4 рази більше, ніж аналогічному менеджменту в аналогічних компаніях ЄС. Ми не можемо платити в 3—4 рази більше, аніж отримують колеги в європейських країнах», — наголосив Гройсман.

Водночас він зазначив, що в цьому контракті немає конкретно визначеної мети, яку має досягти менеджмент, тому уряд вирішив укласти новий контракт з новим керівництвом. Премʼєр пояснив, що у новій угоді має бути закладена ринкова зарплата та визначені конкретні завдання для менеджменту, зокрема — проведення відокремлення газотранспортної системи, пошук міжнародного партнера на транзит газу і продовження транзиту з січня 2020 року.

«Ще одне завдання, яке ми, як акціонер, ставимо перед керівництвом компанії, — радикально збільшити видобування українського газу, аби ми могли відмовитися від імпорту, і це могло б системно вплинути на зниження цін на газ. Така вимога буде прописана в новому контракті», — сказав премʼєр.