Велика Британія посилила умови видачі інвестиційних віз. Заявникам доведеться вкладати тільки у приватні компанії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Великої Британії вирішила посилити правила видачі інвестиційних віз першого рівня, які дають право крупним іноземним інвесторам отримати вид на проживання в країні, пише Financial Times.

Зміни почнуть діяти з квітня. За новими правилами, заявник повинен довести, що володіє щонайменше двома мільйонами фунтів стерлінгів протягом не менше двох років, а не 90 днів, як було раніше. Інвестувати тепер дозволяється тільки в приватні британські компанії, а не в державні цінні папери.

Разом з тим у Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що планують послабити вимоги до двох інших видів інвестиційних віз. «Стартап-візу» зможуть отримати підприємці. У них буде два роки на розвиток бізнесу, перш ніж вони зможуть подати заяву для візи, вищу за рівнем.

Інший вид — «віза новатора», раніше відома як віза підприємця. Вона буде видаватися більш досвідченим бізнесменам. Для її отримання інвесторам необхідно буде вкласти 50 тис. фунтів замість 200 тис. як раніше.

Директор з політики британського відділення Transparency International Дункан Хеймс зазначив, що Міністерство внутрішніх справ при ухваленні цього рішення не врахувало низку пропозицій організації. Наприклад, пропонувалося створити орган, який повинен перевірити 3 тис. осіб, які отримали «золоті візи» з 2015 року, але не підтвердили джерела своїх доходів.