Вночі: «Реал» вибув з Ліги чемпіонів, США планують нові санкції проти режиму Мадуро, а Північна Корея відновлює ракетний полігон

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«Аякс» розгромив «Реал» у Мадриді та вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів

Футболісти нідерландського «Аякса» перемогли іспанський «Реал» у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Мадридський клуб програв домашній матч із рахунком 4:1. Перша зустріч футболістів в Амстердамі закінчилася з рахунком 2:1 на користь «Реалу». За сумою двох ігор «Аякс» виходить до чвертьфіналу. А «Реал», який три рази поспіль вигравав Лігу чемпіонів, з турніру вибув.

США планують нові санкції проти режиму Мадуро

Сполучені Штати збираються посилити тиск на режим глави Венесуели Ніколаса Мадуро за допомогою нових санкцій. Про це заявив 5 березня помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон. За допомогою обмежень країна розраховує позбавити Мадуро фінансових коштів, необхідних йому, щоб залишитися при владі. Раніше спецпредставник Вашингтона з питань Венесуели Елліот Абрамс заявив, що США також можуть запровадити так звані другорядні санкції — проти громадян третіх країн і компаній, повʼязаних з урядом Венесуели, щоб «домогтися мирної, демократичної зміни влади».

Північна Корея відновлює ракетний полігон

Північна Корея відновлює частково демонтовані споруди на ракетному полігоні на західному узбережжі країни. Про це повідомляють американські аналітики ,які проаналізували дані супутникової зйомки. Цей полігон використовувався для випробувань міжконтинентальних балістичних ракет. У лічені дні був відновлений стенд для випробування ракетних двигунів і приміщення для складання ракет-носіїв. Такого висновку дійшли співробітники Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Джозеф Бермудес і Віктор Ча.

Ці роботи, ймовірно, були проведені після закінчення безрезультатної зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чем Ина в Ханої 28 лютого.

Росія відправить українських моряків на психіатричну експертизу

У Росії 5 березня відбулися слідчі дії відносно трьох захоплених у Керченській протоці моряків: Сергія Цибізова, Романа Мокряка та Юрія Без’язичного. Військовополоненим та їхнім захисникам вручили постанову про призначення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи. Адвокати вказали, що якщо експертизу все ж проведуть всупереч положенням норм міжнародного права, то вони мають на ній бути присутніми.

«Протягом найближчих двох тижнів слідство планує ознайомити з постановами про призначення експертизи всіх військовополонених і їхніх захисників», — повідомив координатор захисту моряків Микола Полозов.