Генпрокуратура: Вбитий у Києві екс-власник ювелірного заводу не фігурував у справі «діамантових прокурорів»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура заперечила, що вбитий у Києві екс-власник ювелірного заводу Сергій Кисельов фігурував у справі «діамантових прокурорів», пише у Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

«Вбитий громадянин Сергій Кисельов не мав процесуального статусу в кримінальному провадженні, яке розслідувала Генеральна прокуратура. Він не був ані свідком, ані заявником, ані потерпілим у провадженні, яке вже слухається кілька років у суді, де на лаві підсудних перебувають колишні прокурори Корнієць та Шапакін», — написала вона.

Вона додала, що ці прокурори були затримані за підозрою в отриманні хабара в особливо великих розмірах. «Хто цікавиться, той знає, як слухається справа в суді. Відповідно, сенсаційна заява колишнього працівника ГПУ про нібито вбивство головного свідка у справі «діамантових прокурорів — відверта неправда», — підкреслила Сарган.

Тоді як колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак підтвердив, що вбитий фігурував у справі про хабарництво екс-заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. «Він упізнав свої діаманти, які були вилучені при обшуку в одного з фігурантів цієї справи — раніше вони були в нього вилучені правоохоронними органами», — пише Трепак.

Хто такі «діамантові прокурори»?

Фігуранти кримінальної справи про хабарництво — екс-заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін та екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. Провадження розпочато 6 липня 2015 після обшуку у прокурорів, підозрюваних у корупції, і триває донині.

Під час затримання у чиновників виявили близько $500 тис., а також коштовності та цінні папери, зокрема 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів. Обидва фігуранти справи вийшли під заставу.