НАЗК: Шахраї від імені агентства випитують особисті дані у тих, хто подає декларації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) попередило про шахраїв, які від імені агентства телефоном намагаються отримати персональні дані субʼєктів декларування, повідомляє прес-служба НАЗК.

«Під виглядом перевірки декларацій невідомі особи, представляючись працівниками апарату Національного агентства, намагаються отримати будь-яку інформацію стосовно громадян, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції» або членів їх сімей, вимагають погашення кредитів тощо», — повідомляють у НАЗК.

В агентстві підкреслили, що не вимагають надавати інформацію в такий спосіб, а будь-які відомості в суб’єкта декларування запитують уповноважені особи НАЗК в офіційній письмовій формі поштовим відправленням чи електронним листом.

«Рішення про проведення повної перевірки декларацій приймається на засіданні Національного агентства, про що електронним листом повідомляється відповідний суб’єкт декларування. Така інформація розміщується на офіційному веб-сайті Національного агентства», — пояснили в агентстві.