Позов на мільйон гривень. Організатори київських фестивалів Comic Con судяться через назву

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Організатори двох київських фестивалів косплеєрів, коміксів і розробників ігор Comic Con у суді відстоюють своє право на використання назви. Компанія Kyiv Comic Con вимагає один мільйон гривень від компанії Comic Con Ukraine.

На сторінці у Facebook Comic Con Ukraine повідомили, що 19 лютого в господарському суді Києва відбулося перше судове засідання, яке «може вплинути на проведення фестивалю в 2019 році і долю майбутнього розквіту культури комік конів в Україні в цілому».

Так, компанія Kyiv Comic Con, яка проводить щорічний фестиваль в Українському домі на Європейській площі, вимагає від Comic Con Ukraine, що проводить заходи на території «Арт-Заводу Платформа», не використовувати у назві словосполучення Comic Con під час проведення фестивалів.

Організатори Comic Con Ukraine заявляють, що їхні конкуренти намагалися зірвати фестиваль ще у 2018 році, а зараз хочуть монополізувати назву заходу.

«Отже, жоден організатор у майбутньому не зможе провести комік кон, навіть якщо захоче. Крім того, аналогічні позови до суду можуть отримати всі, у кого в назві буде слово «кон». Хоча торговий знак kyiv COMICCON — комбінований (зображення логотипу + назва), це не завадило їм виділити з нього comic con», — йдеться в заяві.

Організатори Kyiv Comic Con мають намір стягнути з конкурентів суму збитків, але відзначають, що можуть змінити її.

«Ця сума зі стелі, формальна. Ми просимо суд розкрити інформацію про кількість проданих квитків і тоді скоригуємо суму в меншу або більшу сторону», — сказав організатор Kyiv Comic Con у відповіді LIGA.net.