НАЗК: Нардеп Тарута та заступник міністра економіки Нефьодов порушили закон

Автор:
Олена Мельник
Дата:
НАЗК: Нардеп Тарута та заступник міністра економіки Нефьодов порушили закон

Facebook / Сергій Тарута

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи стосовно восьми посадовців, серед яких — депутат Верховної Ради Сергій Тарута та два заступники міністрів. Про це повідомляє прес-служба НАЗК .

За даними агентства, Сергій Тарута використав надане йому право на депутатське звернення у приватних інтересах та з метою, яка не пов’язана зі здійсненням його депутатської діяльності.

«Зазначене містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 172-7 КУпАП [Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів]», — йдеться в повідомленні.

Також протокол склали стосовно першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, який входив до складу наглядової ради публічного акціонерного товариства «Каховський завод електрозварювального устаткування».

«Він не вжив заходів щодо припинення своїх повноважень члена наглядової ради у зв’язку із призначенням на відповідні посади в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України», — зазначили в агентстві. Цим він порушив обмеження про сумісництво та суміщення з іншими видами діяльності (статті 172-4 КУпАП).

Ще два адміністративні протоколи складено на заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка. Він не повідомив, що має реальний конфлікт інтересів, коли розглядав звернення про притягнення його до дисциплінарної відповідальності як заступника міністра.

За порушення обмежень про одержання подарунків складено протоколи на колишнього заступника голови Львівської ОДА Ірину Гримак, директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомиру Мандзій та колишнього директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Романа Филипіва. Як заявили у НАЗК, голова Львівської ОДА Олег Синютка оплатив посадовцям переліт чартерним рейсом вартістю 4 842 грн кожен.

Також складено протоколи на голову Березанської міської ради Київської області Володимира Тимченка та головного лікаря Монастирищенської центральної районної лікарні Наталії Мороз. Вони не відповіли на запит НАЗК.