Затриманого в Криму архієпископа ПЦУ Климента відпустили

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Затриманого на території сімферопольського автовокзалу в анексованому Криму архієпископа ПЦУ Климента відпустили. Про це йдеться на сторінці громадського обʼєднання «Кримська солідарність» у Facebook.

«Дуже дивними виглядали пояснення силовиків. Спочатку вони говорили, що нібито надійшло звернення, що архієпископ Климент щось нібито вкрав зі своєї ж церкви. Після того, як ми прибули туди, були взяті пояснення священика. Потім ми вийшли з Центрального райвідділу поліції», — зазначив адвокат українця Еміль Курбедінов.

Після цього, стверджує він, їм «наполегливо рекомендували» проїхати в інший районний відділ.

«Заступник начальника наполегливо рекомендував нам прибути в Київський райвідділ силовиків, де Клименту висунули вже інше звинувачення. Що він нібито нецензурно лаявся в ринкових рядах. Що перше звинувачення, що друге — абсолютно необґрунтовані. Це розуміє будь-яка розсудлива людина», — підкреслив він.

У той же час сам Климент звернувся до українців із закликом молитися за всіх політвʼязнів.

«Моя улюблена Україна, я хотів би вам усім подякувати за підтримку. Спасибі адвокатам, які за дуже короткий час приділили мені так багато сил. Деякі юридичні питання були вирішені. Що буде завтра — невідомо. Прошу всіх вас молитися за людей, які перебувають у вʼязницях. До цього потрібно ставитися спокійно, адже скоро починається Великий піст», — уточнив він.