На Закарпатті депутата звинуватили в державній зраді. Він створив збірну для участі в футбольному чемпіонаті «невизнаних республік»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
На Закарпатті депутата звинуватили в державній зраді. Він створив збірну для участі в футбольному чемпіонаті «невизнаних республік»

Kieran Galvin / NurPhoto via Getty Images

Прокуратура Закарпатської області спільно зі Службою безпеки України повідомила про підозру у державній зраді депутату Берегівської районної ради у області, який організував збірну з футболу для чемпіонату невизнаних республік.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

За даними слідства, депутат у червні 2018 року оформив у команду «Карпаталья» (угор. Kárpátalja) вихідців із Закарпатської області, які тривалий час виступали в угорських футбольних клубах.

Він також забезпечив команду формою, на якій розміщена емблема з «комбінованим логотипом герба, прапора, контурної карти Закарпатської області у поєднанні з державною символікою сусідньої європейської країни [Угорщини]».

Депутат також сприяв широкій інформаційній кампанії турніру, чим створював загрозу національній безпеці.

У прокуратурі зазначили, що чиновнику загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

У червні 2018 року команда Kárpátalja перемогла на турнірі ConIFA World Football Cup, який проводиться Конфедерацією незалежних футбольних асоціацій як чемпіонат світу з футболу серед невизнаних, частково визнаних держав, автономій і етнічних команд. Федерація футболу Закарпаття заявила, що не має жодного стосунку до цієї команди. Гравцям Kárpátalja заборонили будь-яку діяльність, повʼязану з футболом, в Україні.