Проблеми буквально на кожному кроці. Пентагон визнав неефективним новий бронеавтомобіль JLTV

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Проблеми буквально на кожному кроці. Пентагон визнав неефективним новий бронеавтомобіль JLTV

U.S. Army CCDC / Flickr

Міністерство оборони США визнало неефективним новий бронеавтомобіль JLTV (Joint Light Tactical Vehicles), яким замінили звичні Humvee.

Як пише Military Times, JLTV має ряд проблем з обслуговуванням, надійністю, а також є незручним для екіпажу.

Спочатку броньовик позиціонувався як високомобільний та добре захищений транспорт з протимінною системою. Але на ділі автомобіль погано показав себе в умовах бою через громіздкість, особливо у міських умовах, коли кулеметна турель не в змозі «обробляти» вузькі проходи.

За програмою закупівель, за кілька років армія США має отримати 49 тисяч JLTV, Корпус морської піхоти — 9 тисяч, а ВПС — 80 одиниць.

JLTV випускається у двомісінй та чотиримісній версіях з чотирма базовими конфігураціями: вантажний транспортний засіб загального призначення, транспортний засіб для важких озброєнь і транспортний засіб ближнього бою. Усі варіанти були визнані «непридатними для експлуатації через недоліки в надійності, ремонтопридатності, навчанні, посібниках, ситуаційної обізнаності екіпажу і безпеки».

Oshkosh Defense

У доповіді військових вказувалося, що машина для ближнього бою значно програє Humvee під час тактичних місій.

«Процес перезарядки ракет повільний і складний для екіпажів, а версія ближнього бою має менше місця для зберігання, ніж в інших варіантах JLTV, і доступ до необхідного обладнання у кузові машини ускладнений», — йдеться у повідомленні.

Відзначається, що екіпаж має поганий огляд через «сліпі зони» автомобіля. Також часто виникають проблеми з закриттям і відкриттям дверей.

«Підрозділи не можуть обслуговувати JLTV без підтримки представників сервісних служб підрядника через складності транспортного засобу», — відзначили військові, додавши, що JLTV потребує більшого обслуговування, ніж Humvee.