В аеропорту Індії через конфлікт країни з Пакистаном застрягли українці

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Міжнародному аеропорту імені Індіри Ґанді в індійському місті Делі застрягли українці. У звʼязку із загостренням відносин між Індією та Пакистаном скасовано низку авіарейсів. Про це повідомляє Консульська служба Міністерства закордонних справ у Twitter.

«Консул в аеропорту вирішує питання щодо повернення до України групи співвітчизників. Питання — на контролі консульської служби», — зазначили у МЗС.

Також через загострення індійсько-пакистанських відносин Міністерство закордонних справ радить громадянам України утриматися від поїздок до індійського штату Джамму і Кашмір, а також до північних і західних районів штатів Панджаб і Хімачал Прадеш.

У МЗС нагадують, що з 27 лютого Індія тимчасово закрила повітряний простір для пасажирських та комерційних перевезень над штатами Джамму і Кашмір, Хімачал Прадеш, Панджаб та Уттаракханд.

theБабель звернувся за коментарем до заступника директора департаменту консульської служби МЗС Василя Кирилича. Він пообіцяв згодом повідомити деталі про ситуацію в Делі.

  • 27—28 лютого тисячі туристів у багатьох аеропортах Азії застрягли через скасовані рейси ,оскільки Пакистан закрив свій повітряний простір на тлі зростання напруженості з Індією. Пакистанські авіаційні чиновники заявили, що повітряний простір країни, швидше за все, знову відкриють опівночі 28 лютого.