Трамп пояснив, чому перервався саміт у Ханої: Кім Чен Ин просив повністю зняти санкції

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Трамп пояснив, чому перервався саміт у Ханої: Кім Чен Ин просив повністю зняти санкції

The White House / Flickr

Переговори між лідером КНДР та президентом США закінчилися достроково, бо Кім Чен Ин попросив Трампа повністю зняти санкції з його країни, а той відмовився.

Про це американський президент повідомив на прес-конференції в Ханої, пише DW.

«В принципі, вони хотіли, щоб санкції були зняті повністю, але ми не змогли цього зробити», — сказав Трамп.

Він додав, що в обмін на зняття санкцій Кім Чен Ин запропонував демонтувати ядерний обʼєкт у Йонбені. Трамп наполягав на демонтажу всіх ядерних обʼєктів.

Попри провальні переговори, Трамп усе одно назвав їх «продуктивними» та сказав, що відносини з Кім Чен Ином стали кращими, ніж минулого року. Сторони домовилися зустрітися ще раз.

Трамп і Кім прибули до Ханою 27 лютого та мали пробути там три дні, але 28 лютого вони передчасно закінчили саміт. На зустрічі Трамп і Кім мали обговорити ядерні та ракетні програми Північної Кореї.

  • Напередодні саміту лідера КНДР із президентом США Дональдом Трампом влада Вʼєтнаму депортувала австралійського коміка, відомого завдяки образу двійника лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.
  • У кінці вересня Трамп продемонстрував журналістам новий лист від лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Перед цим, на початку вересня, у Білому домі заявили, що отримали від Кім Чен Ина лист, в якому він запропонував Трампу провести нову зустріч.
  • The Wall Street Journal повідомляв, що представники американської розвідки таємно зустрічалися з північнокорейськими колегами протягом десяти років. За інформацією видання, таємний канал дозволяв країнам спілкуватися в напружені часи, допомагав звільняти затриманих і дозволив організувати історичний саміт президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, який відбувся 12 червня 2018 року в Сінгапурі.