Екс-адвокат Трампа шкодує, що брехав першій леді США про звʼязок її чоловіка з порноактрисою Деніелс

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен заявив, що дуже шкодує про те, що доводилося брехати першій леді Меланії про інтимний звʼязок її чоловіка з порноактрисою Стормі Деніелс.

Про це він сказав у середу, 27 лютого, під час свідчень у Комітеті з нагляду і реформ про співпрацю передвиборчого штабу Трампа з Росією у 2016 році, пише Newsweek.

«Він попросив мене відкупитися від зірки фільмів для дорослих, з якою він мав інтрижку, і брехати його дружині про це, що я і зробив. Брехати першій леді — це одна з речей, про які я найбільше шкодую. Вона добра, хороша людина. Я дуже поважаю її, і вона цього не заслужила», — сказав Коен.

Він також надав комітету копію квитанції банківського переказу на $130 тисяч, які він перерахував Стормі Деніелс протягом кількох останніх днів кампанії.

  • Коена засудили до трьох років тюремного увʼязнення за звинуваченнями в низці злочинів, зокрема у незаконній витраті коштів, виділених на передвиборчу боротьбу. Частину з цих коштів виплатили за мовчання екс-фотомоделі Карен Макдугал та екс-порноакторці Стефані Кліффорд (вона ж Стормі Деніелс). Вони стверджували, що в них був інтимний звʼязок із Трампом. Ці заяви могли б скомпрометувати Трампа напередодні виборів, якби жінки їх зробили.
  • Коен визнав, що платив жінкам за мовчання, «щоб допомогти Трампу в його кампанії». Трамп заявив, що ніколи не просив свого колишнього адвоката порушувати закон.