Опитування: У президентському рейтингу лідирує Зеленський, слідом з 14% йдуть Порошенко та Тимошенко

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Артист і керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський, чинний президент Петро Порошенко і голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко залишаються лідерами передвиборчої гонки.

Згідно з опитуванням Центру «Соціальний моніторинг» і Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка, за Зеленського у першому турі готові проголосувати 21,6% з тих, хто піде на вибори, за Порошенка готові віддати голоси 14,4%, за Тимошенко — 14,9%.

Слідом ідуть Юрій Бойко з 8,6% («Опозиційна платформа — За життя»), Анатолій Гриценко з 6,9% («Громадянська позиція») та Олег Ляшко від «Радикальної партії» з 4,9% голосів.

Серед тих, хто готовий проголосувати, 3,2% віддають за мера Львова Андрія Садового, 3,1% за лідера партії «Наші» Євгена Мураєва, 2,1% за Олександра Вілкула від «Опозиційного блоку – партії миру і розвитку», 1,9% за екс-голову Служби безпеки Ігоря Смешка.

80,4% опитаних заявили, що готові голосувати на виборах президента, які відбудуться 31 березня, 13,3% швидше за все не підуть на вибори і 6,3% не змогли відповісти.

Як проводили опитування?

Опитування проводилося з 16 по 23 лютого, було опитано 2 047 респондентів методом особистого інтервʼю. Серед респондентів не було людей з анексованого Криму та непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей. Статистична помилка вибірки не перевищує 2,2%.