Військовополоненого українського моряка Сороку прооперують у Москві

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Адвокат Сергій Бадамшин відвідав у московському СІЗО «Лефортово» військовополоненого українського моряка Василя Сороку, який розповів, що російський лікар призначив йому операцію на пораненій руці.

Адвокат повідомив, що поки ще невідома дата операції, зараз у моряка збирають аналізи і готують його до операції. За словами Бадамшина, зволікання з операцією може спричинити незворотні наслідки.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені, зокрема й Василь Сорока.
  • 15 та 16 січня Лефортывський суд Москви продовжив арешт всім 24 українським морякам до кінця квітня. Вони, зі свого боку, називають себе військовополоненими і відмовляються давати свідчення.