«Маніпулятивний виклад». В «Укроборонпромі» прокоментували розслідування Bihus.Info про оборудки в оборонній сфері

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Маніпулятивний виклад». В «Укроборонпромі» прокоментували розслідування Bihus.Info про оборудки в оборонній сфері

Укроборонпром

У дежконцерні «Укроборонпрому» заявили, що журналісти Bihus.Info в розслідуванні про нібито незаконні оборудки у сфері оборони «здійснили маніпулятивний виклад окремих даних». Про це концерн повідомив у себе на сайті.

«Тематика програми, зокрема щодо діяльності ТОВ «Оптимумспецдеталь», свідчить, що її автори скористалися інформацією, яка могла бути отримана у межах кримінальних проваджень, розпочатих у 2015—2016 рр. З відкритих джерел відомо, що правоохоронними органами наразі розслідуються кримінальні провадження, де фігурує ТОВ «Оптимумспецдеталь», — заявили в «Укроборпромі».

У своїй заяві «Укроборонпром» підкреслив, що журналісти маніпулятивно використали закриту інформацію з кримінальних розслідувань і мали звернутися за її перевіркою до першоджерел.

«Вважаємо, що факти довільного використання інформації, що має відношення до питань національної безпеки, мусить отримати належну юридичну оцінку компетентних органів. Закликаємо журналістів до відповідальності, а політичні сили — утриматися від спекуляцій і подальших інформаційних диверсій», — додали в концерні.

  • Напередодні журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним із організаторів схем з розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які брали в них участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • Сам Гладковський попросив призупинити його повноваження на час перевірки правоохоронцями результатів журналістського розслідування.
  • За словами представника президента у Верховній Раді Ірини Луценко, сам Гладковський та керівництво «Укроборонпрому» подаватимуть на журналістів до суду.