Тимошенко вимагає імпічмент президента через журналістське розслідування про махінації в «оборонці»

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на засіданні Верховної Ради зажадала запустити процес імпічменту президента Петра Порошенка через публікації видання Bihus.Info про махінації оточення глави держави в оборонній сфері. Про це повідомляє нардеп Мустафа Найєм (БПП).

Що таке імпічмент?

Згідно ст. 111 Конституції України, імпічмент — це особлива процедура притягнення до відповідальності президента України, яка включає правову, кримінальну і конституційну відповідальність і реалізується шляхом засудження глави держави, дострокового припинення його повноважень і відсторонення його від посади.

Підставою для імпічменту є державна зрада або інший злочин, який підпадає під дію кримінального закону.

Разом з тим в Україні немає закону про імпічмент, який визначав би необхідні для цього процедури.

  • Син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського є одним з організаторів схем з розкрадання в оборонному комплексі. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.
  • Розслідувачі відзначають, що через три основні фірми-прокладки Гладковський та інші учасники схеми заробили щонайменше $250 млн. Причому однієї з фірм-прокладок журналісти назвали «Кузню на Рибальському», яка раніше належала президенту Петру Порошенку.