Facebook розблокував сторінку проекту Russia Today

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Соціальна мережа Facebook розблокувала сторінку проекту Russia Today «In the Now», повідомила в Twitter ведуча RT Анісса Науей.

Сторінку розблокували після того, як у розділі «Інформація» зʼявилися відомості про власників «In the Now». Це бренд медіакомпанії Maffick Media, яка належить Науей і відеоагентству Ruptly, котрим володіє RT. Ведуча повідомила, що крім «In the Now» Facebook також розблокувала інші сторінки Maffick.

Як пише CNN, представник Facebook заявив, що компанія працює над тим, щоб зробити сторінки на своїй платформі більш прозорими. «Наприклад, ми звернулися до Maffick Media з проханням розкрити належність їхніх сторінок материнським компаніям. Тепер у розділ «Про нас» на цих сторінках додано необхідну інформацію, яка вказує на їхній звʼязок з RT і Ruptly, щоб люди могли дізнатися, хто стоїть за сторінками, з якими вони взаємодіють на Facebook», — повідомив представник.

  • 18 лютого стало відомо, що Facebook заблокував один із проектів телеканалу RT «In the Now». За словами головреда RT Маргарити Симоньян, облікові записи були заблоковані без попередження після того, як телеканал CNN подав соцмережі запит, чи не є російське фінансування англомовного проекту проявом «російського втручання».
  • Пізніше у Facebook повідомили, що для розблокування облікового запису проекту «In the Now» Russia Today його власники повинні повідомити інформацію про афільовані з ними компанії та вказати країни, з яких керують сторінками.