Вночі: Кім Чен Ин прибув у Вʼєтнам, у Венесуелі затримали американських журналістів, справу Савченко-Рубана повернули до Києва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: Кім Чен Ин прибув у Вʼєтнам, у Венесуелі затримали американських журналістів, справу Савченко-Рубана повернули до Києва

Linh Pham / Getty Images

Кім Чен Ин прибув у Вʼєтнам на саміт з Трампом

Поїзд з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином приїхав у Вʼєтнам. Після прибуття на станцію Донг-Данг у провінції Лонг-Сон Кім Чен Ин пересів в автомобіль, і кортеж попрямував до Ханоя. 170-кілометровий шлях займе кілька годин.

У Ханої з 27 до 28 лютого має пройти зустріч Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом.

У Венесуелі затримали групу американських журналістів

Американський іспаномовний телеканал Univision заявив про затримання своїх журналістів під час інтервʼю з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро. За версією телеканалу, Мадуро не сподобалися запитання журналістів, після чого у них вилучили записаний матеріал, телевізійне обладнання, мобільні телефони та затримали на дві години. Після втручання Держдепу США журналістів відпустили.

Справу Савченко-Рубана повернули до Києва

Згідно з визначенням Верховного суду, справа нардепа Надії Савченко та очільника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана буде розглядати Соломʼянський районний суд міста Києва.

Таке рішення суд ухвалив, розглянувши клопотання захисників Савченко і Рубана, прокурора відділу Головної військової прокуратури ГПУ та подання Чернігівського апеляційного суду. Перед цим справу переносили із судів Словʼянська та Чернігівської області.

У Росії заговорили про вихід з Ради Європи

Росія розглядає можливість виходу з Ради Європи, якщо права її делегації в Парламентській Асамблеї (ПАРЄ) не відновлять до виборів генерального секретаря організації.

Процес виходу може початися вже в червні. Як пишуть «Известия», джерело в російських дипломатичних колах у бесіді з виданням повідомило, що «питання про те, як діяти щодо організації, перебуває на стадії обговорення». У Росії наполягають, що обрання голови Ради Європи без участі РФ загрожуватиме тим, що організація опиниться в ще більш глибокій кризі.