Україна посіла 93 місце в Глобальному індексі здоровʼя Bloomberg. Ми «виросли» на шість позицій

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Іспанія посіла перше місце серед 169 країн у Глобальному індексі здоровʼя Bloomberg. Україна в ньому — на 93-му місці.

У порівнянні з 2017 роком рейтинг України покращився на шість позицій (в 2017-му наша країна була на 99 місці). Такі ж результати показала і Іспанія, яка була на сьомому місці, але піднялася на шість сходинок і стала лідером у 2019-му. На другому місці — Італія, на третьому — Ісландія. У першу десятку також увійшли Японія, Швейцарія, Швеція, Австралія, Сінгапур, Норвегія та Ізраїль.

Як зазначає Bloomberg, Іспанія та Італія очолили список найздоровіших країн, почасти завдяки середземноморській дієті — їхні мешканці рідше страждають на серцево-судинні захворювання.

Сполучені Штати Америки посіли 35 місце, в той час як Канада опинилася на 16-му. Білорусь на 81-му місці у рейтингу, Росія — на 95-му.

Під час дослідження автори враховували тривалість життя, доступ населення до чистої води і повітря, кількість курців, наркозалежних осіб, людей, які страждають на ожиріння, а також можливості місцевої медицини. Щорічний рейтинг Bloomberg Global Health Index заснований на даних Всесвітньої організації охорони здоровʼя, відділу народонаселення ООН та Світового банку.