«Якщо ти чесна людина, тобі не треба боятися». Аваков розповів про перевірку даних щодо можливого підкупу виборців нардепом Березенком

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Якщо ти чесна людина, тобі не треба боятися». Аваков розповів про перевірку даних щодо можливого підкупу виборців нардепом Березенком

Abdulhamit Topal / Anadolu Agency / Getty Images

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на презентації інформаційно-аналітичної системи «Вибори-2019» заявив, що правоохоронці перевіряють інформацію про причетність заступника керівника фракції БПП Сергія Березенка до порушень виборчого права.

«Не хвилюйтеся, пане Березенко, не треба переживати, що ти фігурант кримінального провадження. Якщо ти чесна людина, то тобі не треба боятися», — звернувся до нардепа Арсен Аваков під час презентації.

Міністр підкреслив, що нині нардепу Березенку не висунуто офіційної підозри. І додав, що заяви про порушення виборчого права Березенком подали два кандидати в президенти.

У чому підозрюють Березенка?

Днями міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у кримінальних провадженнях щодо порушення виборчого законодавства фігурує заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Сергій Березенко.

«Так, фігурує. Його називають організатором схем. Він — народний депутат, і стосовно нього слідчих дій проводити не можна. Але за фактом — так, у виробництвах фігурує. Тимошенко принесла величезну пачку документів. Там теж фігурує Березенко», — зазначив він.

Аваков також розповів, що офіс Березенка в Чернігові неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців.

Нагадаємо, сьогодні міністр внутрішніх справ презентував інформаційно-аналітичну систему «Вибори-2019», яка призначена висвітлювати усю інформацію щодо порушень на виборах в Україні. На цьому порталі МВС будуть відображатися правопорушення під час виборчої кампанії. Перевірити інформацію можна буде за посиланням mvs.gov.ua.