СБУ оголосила про підозру в захопленні українських кораблів у Керченській протоці ще 7 росіянам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України повідомила ще 7 російським військовослужбовцям про підозру в причетності до захоплення українських кораблів поблизу Керченської протоки. Про це у Facebook написала прес-секретар ГПУ Лариса Сарган.

«Зокрема, генерал-полковнику Дворнікову О. В. — командувачу військами Південного військового округу РФ, віце-адміралу Моісеєву О. О. — командувачу Чорноморського флоту РФ, а також пʼяти військовослужбовцям-прикордонникам Прикордонного управління ФСБ РФ у республіці Крим», — написала Сарган.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир «Яни Капу», коли той разом зі ще двома броньованими катерами «Нікополь» і «Бердянськ» переходив з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили. Також вони затримали 24 моряки.
  • На початку грудня того самого року військова прокуратура оголосила про підозру та розшук 8 росіян за захоплення українських кораблів.