Вночі: Трамп відклав підвищення мит на товари з Китаю, у Молдові відбулися вибори в парламент, політвʼязня Балуха знову вивезли з СІЗО

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп відклав підвищення мит на китайські товари

Президент США Дональд Трамп назвав переговори з Китаєм з торговельних розбіжностей успішними і заявив про відкладення підвищення мит на китайські товари. «Я радий повідомити, що США досягли значного прогресу на переговорах з Китаєм з торгівлі та важливих структурних проблем, зокрема інтелектуальну власність, передачу технологій, сільське господарство, послуги, валюту і багато інших», — написав президент у своєму Twitter.

Після цих переговорів Трамп заявив, що відкладає підвищення мит на китайські товари, раніше заплановане на 1 березня.

У Молдові відбулися парламентські вибори

За результатами недільного голосування в парламент Молдови проходять чотири партії. Лідирує опозиційна пропрезидентська Партія соціалістів — вона набирає трохи більше 31% голосів виборців. За нею йде правляча в Молдові Демократична партія і правий проєвропейський блок ACUM. Вони набирають, відповідно, 25 і 24% голосів виборців. До парламенту проходить також Партія Шора. Вона набирає близько 9%.

Українця Балуха етапували з СІЗО Краснодара в місто Армавір

Українського політвʼязня Володимира Балуха вивезли в СІЗО міста Армавір Краснодарського краю. За даними правозахисників, у кримчанина досі немає теплих речей, оскільки напередодні етапу в його дружини Наталки Балух в СІЗО Сімферополя не прийняли передачу з речами і продуктами. У камері спецблоку Балух перебуває один.

Троє учасників рятувальної операції на горі Піп Іван потрапили в лікарню

Після проведення пошуково-рятувальних робіт з розшуку групи туристів поблизу гори Піп Іван на Прикарпатті троє рятувальників звернулися до лікарні з попереднім діагнозом «обмороження верхніх кінцівок та обличчя».

Постраждалих направили в Коломийську і Калуську лікарні для встановлення остаточного діагнозу і призначення курсу лікування. Працівники ДСНС брали участь в операції з порятунку групи туристів, троє з яких загинули.