Співробітники Mircosoft вимагають відмовитися від контракту на $480 млн з Пентагоном

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Співробітники Mircosoft вимагають відмовитися від контракту на $480 млн з Пентагоном

David B. Gleason / Flickr

Працівники корпорації Microsoft вимагають від президента компанії Бреда Сміта відмовитися від укладеного з Пентагоном військового контракту на $480 млн, який передбачає випуск окулярів додаткової реальності HoloLens для підготовки американських солдатів. Відповідну петицію вже підписали 94 особи, передає Reuters.

У тексті документа зазначається, що компанія має відмовитися від контракту і в майбутньому не підписувати угод, які передбачають розробку зброї.

«Ми вимагаємо розповісти, як використовується наша робота», — йдеться в повідомленні.

У той же час прес-служба Microsoft заявила, що для неї важлива думка кожного співробітника, але скасовувати замовлення на виробництво майже 100 тисяч пристроїв не має наміру.

«Вони послалися на жовтневий пост президента Бреда Сміта, в якому той заявив, що компанія виступатиме за закони, які забезпечують відповідальне використання їхніх технологій», — підкреслюється у повідомленні.

За словами працівників, використання технології віртуальної реальності перетворює військові дії на гру, що «дистанціює солдатів від усвідомлення похмурості війни й реальності кровопролиття».