Виставку «Квантовий стрибок Шевченка» скасували ще у двох українських містах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Виставку «Квантовий стрибок Шевченка», яку пошкодили ножем у Києві, скасували у Львові та Вінниці, передає «Громадське».

У Львові виставка мала відбутися 1—14 березня у приватній книгарні «Книжковий лев». Її власниця Катерина Іванова розповіла, що після пошкодження виставки в метро Києва на її Facebook-сторінку почали надходити погрози. Вона зазначила, що спробувала писати цим людям заради діалогу, але вони ніяк не реагували.

Після цього невідомі прийшли в її магазин і представилися націоналістами. «Коли люди почали приходити в магазин, я, подумавши годину, вирішила написати відмову від виставки», — сказала Іванова.

Вона зазначила, що її книгарня опинилася в тій ситуації, коли «не робить нічого незаконного й не має ніяких інструментів захисту». Власниця книгарні планує подати заяву до поліції.

У Вінниці виставку мали показувати 6—24 березня в обласному краєзнавчому музеї. Старший науковий співробітник музею Олександр Фіщук розповів, що він та працівники музею не отримували погроз на свою адресу. Виставку самі вирішили перенести після її знищення в Києві. За словами Фіщука, експозицію перенесли «аби уникнути ймовірної небезпеки для колекції та відвідувачів».